lördag 25 april 2009

Nu jäklar!

Ber om ursäkt för svordomen, men nu kommer jag på att jag ska dela med mig av den ljuvligaste cheescake som finns. Börja med att ta fram en form med löstagbara kanter. Krossa antingen pepparkakor eller digestivekex och täck botten på formen. (Du får prova dig fram till vilken som är bäst genom att göra minst två).

Sen behöver du:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
200 gr Philadelphiaost, naturell
3 ägg, delade
1/2 kryddmått salt
Eventuellt några droppar citronsaft, kan gott uteslutas
3 bunkar
Visp

Gör så här:
Dela äggen, vispa först vitorna med saltet till hårt skum, det ska gå att vända på bunken. Flytta sen vispen till bunken med äggulor och socker, vispa det pösigt. Vispa sen ner osten. Flytta slutligen vispen till skålen med grädde och vispa till fast skum. Vänd sen samman innehållet i alla tre skålarna till en fluftig (äh hm, konstigt det blev där, det ska vara luftig) massa. Och häll ner i formen. Här kan du stoppa, och stoppa (!) in formen i frysen eller lägga på mer pepparkaks-digistive-kross. Eller så låter du den stelna i kylen och dekorerar med kiwi när den ska serveras. Eller hallon, jordgubbar eller annat du tycker om.
Prova dig fram, om någon i din omgivning tycker att det blir mycket kaka så säga att du går grundligt och vetenskapligt tillväga för att hitta den ultimata cheesecaken.
Det är alldeles underbart att ta ett glas sött vin till, en Tokajer eller så. Annars går det ju lika bra med Champagne.
Lycka till och berätta gärna hur det går!

3 kommentarer:

mockapocka sa...

Mums vad gott det låter! Måste testa!

nillas liv på pinnen sa...

Åååååh, precis vad jag inte behöver =)

Singelmamman sa...

Mockapocka: Helt rätt.

Nilla: Vadå inte behöver! Detta är medicin för själen. Basta.
Återkom när du slutfört uppdraget.