onsdag 3 mars 2010

Att lösa innan världsfreden kan komma på tal

9 frågor som är så stora att de måste lösas. Innan de är just lösta kan nog varken världsfreden lösas eller frågan om varför folk lyssnar på Tomas Ledin få något svar.

1) Våra hem är extremt brandfarliga, och risken för brand är åtminstone enligt brandförsvaret, alltid stort. Men det är hart omöjligt att få eld i sommarstugans vedspis/öppna spis.

2) Blommor och sällsynta växter har en fantastisk förmåga att växa upp ur ingenting. På karga platser, bergsklippor och i asfalten. Men hemma hos mig i fina krukor med bästa jorden, lagom med vatten där dör de som för gamla snittblommor i en vas utan vatten.

3) Telefonen kan vara stendöd en hel dag, men går jag ut med soporna/lägger mig i badet/går på dass eller bestämmer mig för att ligga kvar på soffan, så ringer den.

4) Tonåringarna får en ny "åkremsa" av mig till kollektivtrafiken på måndagen men åker ingenting på hela veckan. Så fort de kommer tillbaka från sin pappa är remsan slut...!

5) Jag får en hel hop av jobb att göra och det ska vara gjort igår, så fixar jag det på en nanosekund. Men har jag ett jobb som ligger lite längre fram i tiden så blir det inte gjort förrän i sista sekunden.

6) Om jag är bjuden på party en lördag så kommer det krocka med flertalet andra inbjudningar just den lördagen. Trots att året innehåller 365 dagar och 52 lördagar.

7) Oavsett när jag köper dem, shampo, tvål, lotion, smink, tvättmedel, champagne (?) tar de alltid slut vid samma tillfälle.

8) Det är just vid "bad-hairdagarna", "oj vilken satans stor finne-dagen", "jag ska ju bara ner till posten-dagen" som jag möter den där oförskämt snygga och tämligen odrägliga gamla klasskompisen/arbetskamraten och som självklart har en massa gemensamma kompisar med mig.

9) Varför spillar jag bara de dagar jag har vit blus på mig när jag äter tomatsås/tomatsoppa? Och varför äter jag tomatsås/tomatsoppa de dagar när jag har en vit blus på mig?
Varför har jag någonsin en vit blus på mig?

Vilka 9 frågor har du?

7 kommentarer:

Gafflan sa...

Det var väldigt vad du prickade in just dom verkligt stora frågorna bra...och samma frågor har jag också (i stora drag) ;D

Singelmamman sa...

Gafflan: Se där, ja jag anar att vi är många. Och välkommen hit förresten. Om jag inte sagt det tidigare.

Mofsan sa...

Hm..hur står det till i hjärnkontoret? Först jul och sen detta? Nu börjar jag bli allvarligt oroad..!! ;)

Fru Venus sa...

Visst är det typiskt? Skönt att det inte bara var jag som hade likadana problem ;-)

Singelmamman sa...

Mofsan: Insnöad?

Fru Venus: Och tur säger jag med, att vi är fler... :-)

Mitt i mitt liv sa...

Ha ha haaaa!! Tror att jag garvar ihjäl mej! Snacka om att slå huvet på spiken!
Har väl ett tillägg, Varför hamnar smutsiga kläder uppe på locket till tvättunnan och inte i, när man ändå är där??
Kunde inte låta bli att kommentera...jag är bara ute o smygfluktar lite.
Tjipp tjopp!

Singelmamman sa...

Mitt i mitt liv: Ja alla dessa varför? Upphör aldrig att förvånas över det. Trevligt att träffas och välkommen tillbaka.