måndag 20 september 2010

En vanlig kväll i timmerkojan

Jag tror alltid att jag vet hur saker och ting ska utveckla sig. Som ikväll. Jag visste att jag hade ett utvecklingssamtal med dottern, tätt följt av ett styrelsemöte. Lite tajt om tid men det skulle gå. Om han däruppe ville och byxorna höll... Och jo byxorna höll, men inte skorna. Precis utanför lägenheten gick min klack av. Och de skorna har sett sina sista dagar, de är lagade gång på gång. Nåväl, mötet missade jag, inte bara på grund av klackmissödet, utan på grund av/tack vare (välj själv) dotterns mentor som ville prata, mycket och länge. Och det berodde på att hon var (är) så nöjd med min dotter, hon har ryckt upp sig väldigt sen i våras. Kul, Singelmammans hjärta svämmar över.
Så, väl hemma hann jag med både en promenad med nämnda dotter, för att hon ville det. Och att städa i hallen, slänga två påsar som stått där, visserligen bara i två år, men ändå... Herregud vilket ryck! Nu är jag utmattad, ska grotta ner mig i eftervalssnack. Själv har jag en aning om varför det gick som det gick. S och M, bland andra, inte har tagit de invandrarfientliga strömningarna på allvar. Och det tror jag  beror på att de som leder partierna är för långt från "verklighetens folk". (ja jag lånar uttrycket). Det räcker inte med att läsa om hur folk drabbas i dagens samhälle. Man måste förstå, i själen. Hoppas det finns förmågor i partierna som ser det.

8 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

*hoppas hoppas hoppas*

Singelmamman sa...

Nilla: Vi kan hålla tummarna tillsammans. Fast var och en förstås.

Livsnjutaren sa...

Låter som du är rätt nöjd med kvällen,trots skokrasch. Skönt att det går bra för dotter;)Det kommer nog fler möten du ska ta dig igenom. Njut av en grottkväll.

Singelmamman sa...

Livsnjutaren: Verkligen nöjd med kvällen! Skorna har lagats fler gånger än jag kan räkna, skinnskor men nu är de slängda. Och det är verkligen inte något jag sörjer. Jag njuter. Hoppas du också har en fin kväll.

Anonym sa...

Spännande! Att påsarna är väck från hallen.....Var det månne dessa jag lyfte på bakom köksdörren och dammsög i somras?? Dammsög även golvlisten också. Det är roligt att dammsuga upp MYCKET damm. :-)
Som jag skrev på lappen "det blir dammigt både bakom och under oxå".
Nu ska jag bara skaka av mig Wetexduken och ta en duschelidusch!
Tjing! Tvillingen

Singelmamman sa...

Anonym tvilling: Har ingen aning om något damm. Har jag aldrig sett. Men ja det är de i hallen, de är väck nu. Kram!

Realisten sa...

Herregud slängde du dem redan efter två år?!!? Alldeles för snabbt jobbat. Skäms lite nu!

Singelmamman sa...

Realisten: Jag vet, lite väl förhastat, men så är jag ju väldigt spontan.